BENVINGUTS A L’ESPLAI KASPERLE!

L’esplai Kasperle és una associació educativa nascuda l’any 1976. Kasperle va funcionar des de la seva fundació, l’any 1976, a les Escolàpies Calassanç fins l’any 2005, quan, per falta d’entesa i ideologia va haver de marxar del centre on portava més de 25 anys. Finalment l’esplai va ser acollit pel CEIP Antoni Balmanya on funciona des d’aleshores. Ens trobem, doncs, dins del barri del Clot-Camp de l’Arpa, participant a més a més del teixit associatiu del barri de forma activa.L’esplai Kasperle és una associació educativa que representa una alternativa de l’educació en el temps de lleure fent possible aquelles activitats que eduquen la sensibilitat, l’esperit crític i la sociabilitat.

L’entitat representa una educació no acadèmica, amb un alt contingut de dinamització social, que sorgeix del poble i per al mateix poble.
Kasperle evoca jocs, colònies, excursions, festes al carrer, tallers, animació, participació…
S’expressa mitjançant un ideari en el qual s’hi explica el posicionament de l’entitat vers la societat que ens envolta i alhora serveix també com a marc de valors en els quals es pretèn fer crèixer als nens i nenes com a persones.
L’esplai Kasperle cultiva una personalitat pròpia, conformada per l’assemblea de monitors, que el fa identificable en front d’altres entitats i institucions.
Des de l’entitat, promovem una societat igualitària i lliure, on tothom pugui parlar i ser escoltat,
per tant, com a ensenya de la nostra determinació defensem la llibertat d’expressió i creiem en una societat amb igualtat de gènere i ètnia.
Respectem tot tipus de creença, ideologia i religió, sempre i quan cap d’aquestes vulneri els drets humans, i en conseqüència ens manifestem en contra d’aquelles polítiques opressores del poble.
Som una opció d’educació alternativa, no formal, en el temps de lleure, que preten fomentar l’esperit crític a través de l’educació en valors.

 

DINS EL BARRI DEL CLOT-CAMP DE L’ARPA

A més a més, amb l’esplai Kasperle participa molt activament del barri del Clot-Camp de l’Arpa, formant part de la Federació d’Entitats del Clot-Camp de l’Arpa i de la Comissió Infantil (COMICC) i participant en la Festa Major, Reis, Festes de Primavera….

ESPLAC

També formem part d’Esplais Catalans, associació formada per un centenar d’esplais catalans, sota el Moviment Laic i Progressista i assistint a les reunions de Sector Barcelona de la mateixa entitat, que esdevé un espai de trobada amb diferents esplais i muntem trobades d’infants i formacions per monitors. També hem format part de la comissió Localitza’t, on ens hem manifestat per aconseguir locals dignes pels esplais laics de Barcelona. Aquí teniu un video de la mani que vam fer el passat mes de març:

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s